Marieke Wernink vaart een nieuwe koers

18-12-2018

Na ruim 20 jaar werkzaam geweest te zijn bij Fysiotherapie Anthropos hijst Marieke Wernink de zeilen en zet ze koers in de richting van het verlangen…

Al sinds ik mij ben gaan ontwikkelen als Psychosomatisch Fysiotherapeut zo’n 10 jaar geleden, heb ik aangegeven dat er een moment zal komen dat ik mijn praktijk in een andere vorm zou willen voortzetten. Tijdens en na het afronden van mijn studie Core Energetisch Lichaamsgerichte Psychotherapie werd dit alleen maar duidelijker.

In maart van dit jaar kwam het inzicht dat het juiste moment van een nieuwe koers gaan varen in aantocht was. In samenspraak besloten we in ons hechte team dat begin april 2019 het ideale moment zou zijn voor mij en ook voor mijn collega Karen Hamelink. Beiden hebben wij het verlangen om ons meer op de complementaire zorg te richten en op dat gebied multidisciplinair samen te werken.

Na het bepalen van de datum begon de zoektocht naar welke vorm dat zou kunnen krijgen. Blijf ik in de Regio Voorburg op een nader te bepalen locatie waarin samenwerkingsverbanden mogelijk zijn? Neem ik eerst een sabbatical om te gaan zeilen met mijn partner? Wordt het de aankoop van het schattige boswachtershuisje aan de Monsterseweg aan de rand van het bos, waarvoor ik een heel leuk Tea & Therapy concept heb uitgedacht? Of nog iets anders?

Tijdens de zomer-/zeilvakantie was er tijd voor bezinning. De vraag die steeds voorbij bleef komen was: wil ik nog voor de komende 20 jaar verbonden blijven aan de randstad? Op onze laatste vakantiedag tijdens een gezellig dinertje sprak ik ineens de woorden: ik geloof dat ik voor de ‘escape-to-the-country’ ga! Je moet weten dat ik dit verlangen al heel lang heb, naast het verlangen om ooit ergens opnieuw te kunnen beginnen. Mijn partner was blij verrast, pakte zijn telefoon, keek op wonen-aan-het-water…en: daar kwam het huis omhoog dat we nu hebben gekocht.

Wonderlijk genoeg wijzen de pijlen naar Elahuizen (Gaasterland, Zuid-West Friesland) de plaats waar mijn oud-collega en vriend Willem Jan Pols zich 3 jaar geleden heeft gevestigd. De woning biedt mij de mogelijkheid om praktijk aan huis te voeren. Na een reeks wonderlijke ontmoetingen blijken er veel mogelijkheden te zijn om mijn praktijk daar vorm te geven.


Het voelt heel erg welkom dat er een heel netwerk voor mij beschikbaar is in Friesland, in een gebied waar er veel vraag is naar goed opgeleide Lichaamsgericht werkende Therapeuten. Daarnaast is het een enorm cadeau dat mijn nieuwe huis aan het water staat en mijn praktijkruimte vrij uitzicht heeft over water en landerijen. Een heerlijke omgeving om vanuit rust en op bevlogen wijze mijn beroep uit te kunnen oefenen.

Hoe blij ik ook ben met de nieuwe situatie, afscheid nemen is niet zomaar iets na ruim 20 jaar therapeutische relaties aangaan met mijn cliënten en me verbinden met deelnemers aan Medische Fitness en Fysio Yoga.  Ook de contacten met verwijzers, andere collega’s en zorgverleners in de regio en het intensief samenwerken met mijn collega’s bij Anthropos die allemaal een plek in mijn hart hebben, is iets wat ik achter ga laten. Zorgvuldig afscheid nemen is iets waar ik veel waarde aan hecht. Dat is mijn intentie bij het afsluiten van een behandelepisode en nu ook bij mijn vertrek naar Friesland.

Hiertoe zou ik het heel erg op prijs stellen als je je op wat voor manier dan ook bij mij betrokken hebt gevoeld of als ik iets voor je heb kunnen betekenen in een proces van heling en herstel, om op mijn laatste werkdag op VRIJDAG 29 MAART tussen 16.00 & 19.00 op mijn AFSCHEIDSRECEPTIE te komen op onze locatie Oosteinde.

Tot die tijd ben ik volledig beschikbaar voor behandelingen Psychosomatische Fysiotherapie & Core Energetisch Lichaamsgerichte Therapie. Geef ik wekelijks Fysio Yoga, elke 2e dinsdag Just Relax en elke 3e dinsdag Tension Releasing Exercises (TRE).

Voor informatie en aanmelden ben ik bereikbaar via: wernink@anthroposvoorburg.nl of via 06-14492909.

In de toekomst ben ik te volgen via mijn website die nu nog in ontwikkeling is (vindbaar via mijn naam intoetsen op Google).

AFSCHEIDSRECEPTIE Marieke & Karen:
VRIJDAG 29 MAART tussen 16.00 & 19.00 locatie Oosteinde