Karen volgt haar hart en maakt een carière move

18-12-2018

Na dertig jaar als fysiotherapeute gewerkt te hebben waarvan de laatste tien jaar bij praktijk Anthropos heb ik besloten om mijn hart te volgen en verder te gaan werken in de complementaire zorg.

Zoals velen van jullie weten heb ik de afgelopen jaren veel gestudeerd en de opleiding tot craniosacraal therapeut afgerond. Daarna ben ik mij verder gaan specialiseren in trauma gerelateerde behandelingen en viscerale en neurale therapie. Deze verschillende vormen van therapie hebben een holistische kijk op het functioneren van ons lichaam en werken met manuele technieken bij het verminderen van spanning van het bindweefsel (fascia). Het helpt bij het in balans brengen van het lichaam en ondersteunen van het lichaamsbewustzijn. Dit is iets wat ik binnen mijn fysiotherapeutische behandelingen altijd belangrijk heb gevonden.

Het is enorm inspirerend om met een vak bezig te zijn waarvan de kennis met de dag toeneemt. Om deze kennis en kunde optimaal te integreren in mijn werkzaamheden en balans te houden tussen privé en werkzaamheden vraagt dit ook om los te laten wat minder bij mij is gaan passen. Dit is een heel proces geweest, ook binnen onze maatschap, en krijgt steeds meer vorm.

Sinds augustus werk ik op de dinsdagen in Scheveningen aan de Badhuisstraat 139 waar ik mijn “praktijk Karen Hamelink” gestart ben. Vanaf april 2019 komen daar de donderdagen en de vrijdagen bij en zal ik ook op de opleiding voor craniosacraal therapie, het Upledger instituut, actief zijn. Dit is ook het moment dat ik afscheid zal nemen van onze maatschap. Ik heb met ontzettend veel plezier bij Anthropos gewerkt en zal mijn collega’s en ook alle patiënten, medische fit deelnemers, verwijzers en iedereen die te maken heeft met onze praktijk ontzettend gaan missen.

Afscheid nemen vind ik niet makkelijk maar ook belangrijk. Ik ben erg dankbaar voor alle bijzondere contacten die ik heb ervaren binnen Anthropos en zou het erg waarderen om dit moment te delen met iedereen die ik de afgelopen jaren heb begeleid, leren kennen, training heb gegeven enz. Afscheid nemen doe ik op de afscheidsreceptie op mijn laatste werkdag:

Vrijdag 29 Maart tussen 16.00-19.00 uur. Locatie Oosteinde 137.

Wil je meer weten over mijn nieuwe werkzaamheden? Op www.karenhamelink.nl is alle informatie te vinden. Tot ziens op vrijdag 29 Maart!